Søk
Mennesker som skyter på blinker på en utendørs skytebane. Foto.

Om oss

Bodø Pistolklubb og Norske offiserers pistolklubb ble begge startet i 1955 og var to selvstendige klubber selv om flere var medlem i begge klubbene. Det ble anlagt en innendørs skytebane i fjellanlegget i Kleivåsen i Bodø hvor det ble skutt baneprogrammer.  

På tidlig -70 tall ble det etablert innendørs skytebane i den gamle Rensåshallen/ svømmehallen som i dag huser konsert arena. 

Utendørs skyting og feltskyting foregikk frem til 1997 bak sykestua i Bodin Leir i Bodø da det ble stopp grunnet boligbygging på det som ble en ny bydel, Grønnåsen. 

I 2000 gikk BPK og NOP sammen og dannet Bodø Sportsskytterklubb. At historien til BSSK går tilbake til 1955 er også derfor dette årstallet er i logoen til klubben i dag.

Innendørs skytebane på Hunstad barneskole ble godkjent av politiet 18.jan 1983 og der har det siden vært høy aktivitet med baneskyting og luftpistol. På Hunstad er det i dag ni standplasser med elektroniske skiver. I 1997 stod klubben imidlertid uten egen utendørsbane og planene for dette ble lagt utover 2000-tallet. De få feltstevenene som ble arrangert ble avviklet på lånt grunn hos Bodø jeger- og fiskeforening, på deres elg- og leirduebane. Etter flere års planlegging, søknader, litt byråkrati og mye dugnadsjobbing fikk BSSK i 2017 endelig utskilt egen eiendom med gårds- og bruksnummer på Bestemorenga.

BSSK er nå lokalisert med hovedanlegget vårt oppe på Bestemorenga idrettspark med Bodø Østre Skytterlag som nærmeste nabo. Her har vi 20 mål tomt med eget skytterhus, garasjer, lagringsplass og et flott helårs skyteanlegg, eget Feltområde og 20 standplasser 25 m bane, med elektroniske skiver, 10 standplasser 50 m under tak og en utendørs 25 m bane.

BSSK er en klassisk breddeklubb med stabilt over 220 medlemmer. De viktigste verdiene i klubben er godt humør, trivsel og samhold og den aller største majoriteten er med og skyter fordi det er gøy. Vi har aktive medlemmer fra 11-80 år. Klubbens tilbud er baneskyting med sine mange forskjellige programmer, luftpistolskyting, og feltskyting som den største skytegrenen i klubben. Vi har også en egen svartkruttgruppe.

Klubben arrangerer begynnerkurs/sikkerhetskurs ca. tre ganger per år hvor vi har plass til 15 deltagere per kurs. Vi har alle typer klubbvåpen til utlån på kurs og for våre medlemmer.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler, les mer i vår personvernerklæring